Interesse in één van deze scooters? Klik op de foto van de scooter voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Vanaf 1 april 2017 krijg je in Nederland 3 jaar garantie, onbeperkt het aantal gereden kilometers, op alle nieuwe brom- en snor scooters (50cc) gekocht bij onze officiële dealers.

  • De belangrijkste voorwaarden voor 3 jaar garantie onbeperkt zijn:
  • Alle onderhoudsbeurten dienen te worden opgevolgd zoals omschreven staat in Uw garantie onderhoudsboekje. Dit geldt over de gehele looptijd van de garantieperiode.
  • Uw scooter niet gebruikt wordt voor commerciële doeleinden (zoals bijvoorbeeld koerierdiensten). Normale slijtage en onderhoudswerkzaamheden zijn uitgesloten.
  • De extra garantie geldt alleen voor nieuwe voertuigen die na 1 april 2017 geregistreerd zijn en bij een officiële dealer zijn aangekocht én aangemeld zijn via de website voor 3 jaar garantie onbeperkt.
  • Alle onderhoudswerkzaamheden aan uw scooter dienen te worden uitgevoerd door een officiële dealer met originele onderdelen.
  • Wanneer u, uw scooter aanmeldt voor 3 jaar garantie onbeperkt, moet er een juist e-mailadres opgegeven worden.
  • Aanmelden dient binnen 30 dagen na tenaamstelling plaats te vinden

nb. Niet aangemelde scooters behouden hun normale 2 jaar fabrieksgarantie zoals omschreven in het garantieboekje

Ontstaan

Kymco scooters is ontstaan uit een jointventure met Honda Japan en in 1963 met een startkapitaal van 10 miljoen NTS opgericht. In 1967 is het grote administratiekantoor klaar en volgt 3 jaar later de allereerste productiehal en in 1977 de tweede. Tot 1978 worden er 500.000 scooters en motorfietsen geproduceerd maar in 1983 loopt al het miljoenste product van de lopende band en in 1988 reeds het tweemiljoenste.

In 1989 komt het tot een verdere ontwikkeling van het bedrijf. Er wordt namelijk Taiwan’s eerste professionele test-parcours gerealiseerd. Iedere keer weer wordt het scooterbedrijf door de staat Taiwan onderscheiden, onder anderen voor de gouden prijs in de categorie “productie” van het eiland. In 1992 loopt de driemiljoenste eenheid van de band. In hetzelfde jaar begint een grootschalige internationale reclamecampagne van het merk “ KYMCO”. Het merk arriveert nu ook in Europa.

Kymco scooters groeit verder

In 1993 wordt de Lu Chu productiehal in bedrijf genomen. In hetzelfde jaar neemt het bedrijf de Hunan Kwang Nan Motor Co ltd. over en passeert in 1994 de viermiljoen grens. Tevens wordt de Chang Zhou fabriek overgenomen die zich op het vaste land van China bevindt. Hier vandaan wordt in eerste instantie de eigen thuismarkt voorzien van scooters en motorfietsen. De vijfmiljoen grens wordt, sinds de oprichting, in 1996 bereikt. Daardoor gaan ze zich verder in het buitenland uitbreiden en wel in Indonesië. KYMCO Lippo Motor Co.ltd ziet het eerste levenslicht.

In 1998 komt de zesmiljoenste tweewieler van de productieband af. Na de eeuwwisseling komen ze met enige innovatieve en zeer specifiek voor de export bestemde modellen op de markt. De B&W 250cc scooter en de Venox 250cc motorfiets. Beiden worden een succes in veel landen van Europa. 2002 is het jaar van de introductie van de ATV’s. De MX-er 50 en 150cc gevolgd door de KXR 250cc in 2003. Deze modellen blijken vooral in Frankrijk en in de Verenigde Staten veel verkocht te worden. 2003 gaat ook de geschiedenis in als het jaar van “het grotere werk”. De Grand Dink 250cc wordt geboren gevolgd door de 50cc in 2004. Ook de Xciting 500cc wordt geintroduceerd en uitgeleverd in 2005. In Januari 2005 opent ze een fabriek in Vietnam; de Hoalam KYMCO Motor Corp.

“ K Y M C O” is de afkorting van Kwang Yang Motor Co ltd.

Kymco.nl

kymco_erkend_scooterdealer_2022v2