Interesse in één van deze Yamaha scooters? Klik op de foto van de scooter voor meer informatie of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Tussen de primeurs van Yamaha scooters stond ook de Yamaha Aerox 4. Een 4-takt Yamaha Aerox die in 2014 ein-de-lijk het distributiecentrum van Yamaha scooters uitrolt. De Yamaha Aerox R heeft vorig jaar een fikse facelift gekregen en is nog steeds een van de mooiste 50cc sportscooters op de markt. Helaas kreeg het nieuwe uiterlijk geen nieuwe krachtbron mee van Yamaha, maar het ‘oude’ 2-takt motorblok. Op zich niet erg maar wel een puntje voor de Aerox-critici om flink over te ziften. Welnu, de Yamaha Aerox 4 maakt een einde aan het 2-takt/4-takt debat rondom de Aerox. In 2014 is er namelijk zowel een 2-takt Aerox R als een 4-takt Yamaha Aerox 4 verkrijgbaar. Oja, én ook nog een 2-takt Aerox Naked!

YAMAHA scooters AEROX 4: VOORDELEN VAN EEN 4-TAKT

De grootste voordelen van het 4-takt Yamaha scooters motorblok hebben met de portemonnee én het milieu te maken. Enerzijds is de 4-takt Aerox zuiniger en dus voordeliger, anderzijds stoot het blok minder emissiegassen uit en is het een stuk stiller. Een win-win voor jezelf en je leefomgeving. Verder is de Aerox 4 identiek aan z’n bekende 2-takt broeder: zelfs de prestaties verschillen niet veel.

Yamaha Aerox 4 (4-takt):

  • Vermogen: 2.54 kW @ 7,000 tpm
  • Koppel: 3.54 Nm bij 6,500 tpm

YAMAHA AEROX 4: UITRUSTING VERDER ONGEWIJZIGD

De uitrusting van de Aerox 4 bestaat uit de voor Aerox-liefhebbers bekende 13″ 5-spaaks velgen met 190mm schijfremmen voor en achter. De nieuwe ‘dubbele’ buddyseat waar we vorig jaar voor het eerst kennis mee mochten maken en waar gemakkelijk een integraal helm in opgeborgen kan worden. Het volledige LCD instrumentenpaneel ontbreekt ook niet op de 4-takt Yamaha Aerox. Met de komst van de Yamaha Aerox 4 is de Aerox-familie nu uitgebreid naar 3 leden met ieder z’n eigen charme.

ScooterSMART

    0

    Start typing and press Enter to search